0 0
Pudding chia z mango i mlekiem kokosowym

Udostępnij w swojej sieci społecznościowej:

Lub możesz po prostu skopiować i udostępnić ten adres URL

Składniki

Dostosuj porcje:
45 g nasiona chia
3 łyżeczki cukier brązowy można zastąpić bialym
300 ml mleko koksowe
1 szt mango ok. 250 g

Wartości odżywcze

299
Kalorie
4.63 g
Białko
17.4 g
Tłuszcz
29.5 g
Węglowodany

Pudding chia z mango i mlekiem kokosowym

Cechy:
  • Bez glutenu
  • Bez laktozy
  • Wegetariańskie
  • 10 minut
  • Porcje 3
  • Łatwe

Składniki

Opis

Udostępnij

Kokosowy pudding chia z mango brzmi trochę tajemniczo. Ale spróbuj sobie wyobrazić jego smak. Lekko chrupiące kuleczki chia w połączeniu z mlekiem kokosowym smakują słodko, kokosowo, przepysznie! Słodkość deseru jest przełamana lekko kwaskowym w smaku mango.

Takie połączenie smaków sprawia, że deser jest niepowtarzalny w smaku. Nikt nie zarzuci mu też, że jest mdły, bo smaki genialnie się uzupełniają.

Ten deser jest pyszny, zdrowy i szybki w przygotowaniu.

 

PS: jeśli podasz go swoim gościom zapewniam, że zrobi na nich mega wrażenie!

 

Pudding chia z mango i mlekiem kokosowym-gotujemywdomu.pl

(Visited 135 times, 1 visits today)

Kroki

1
Gotowe

Nasiona chia wymieszać w miseczce z cukrem.

2
Gotowe

Do miseczki wlać mleko koksowe. Wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką. Przemieszać jeszce kilka razy w odstępnie 2-3 minut, żeby nasiona nie opadły na dno.

3
Gotowe

Przelać porcje do miseczek, kieliszków itp. i odstawić na pół godziny.

4
Gotowe

Mango obrać i pokroić w drobną kostkę. Pprzed podaniem wyłożyć na desery.

5
Gotowe

Smacznego!

Spaghetti z kurczakiem i oliwkami- gotujemywdomu.pl
poprzedni
Spaghetti z kurczakiem i oliwkami
Zupa tajska
następny
Tajska zupa z kurczakiem
Spaghetti z kurczakiem i oliwkami- gotujemywdomu.pl
poprzedni
Spaghetti z kurczakiem i oliwkami
Zupa tajska
następny
Tajska zupa z kurczakiem

2 Comments Ukryj komentarze

W tym miejscu dodaj swój komentarz