Składniki
- 45 g nasiona chia
- 3 łyżeczki cukier brązowymożna zastąpić bialym
- 300 ml mleko koksowe
- 1 szt mangook. 250 g
Opis
Kokosowy pudding chia z mango brzmi trochę tajemniczo. Ale spróbuj sobie wyobrazić jego smak. Lekko chrupiące kuleczki chia w połączeniu z mlekiem kokosowym smakują słodko, kokosowo, przepysznie! Słodkość deseru jest przełamana lekko kwaskowym w smaku mango.
Takie połączenie smaków sprawia, że deser jest niepowtarzalny w smaku. Nikt nie zarzuci mu też, że jest mdły, bo smaki genialnie się uzupełniają.
Ten deser jest pyszny, zdrowy i szybki w przygotowaniu.
PS: jeśli podasz go swoim gościom zapewniam, że zrobi na nich mega wrażenie!
Kroki
1 Gotowe | |
2 Gotowe | Do miseczki wlać mleko koksowe. Wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką. Przemieszać jeszce kilka razy w odstępnie 2-3 minut, żeby nasiona nie opadły na dno. |
3 Gotowe | Przelać porcje do miseczek, kieliszków itp. i odstawić na pół godziny. |
4 Gotowe | Mango obrać i pokroić w drobną kostkę. Pprzed podaniem wyłożyć na desery. |
5 Gotowe | Smacznego! |
2 Comments Ukryj komentarze
Jeden z moich ulubionych deserów! Mógłbym jeść codziennie <3
Zdrowy deser… to co lubimy najbardziej 😀